4 PERTSONENTZAKO TORTILA TIPULAREKIN
- Patatak zuritu eta garbitu, xerra finetan moztu tipularen antzera. Bi gauzak zartagin batean jartzen ditugu eta olioz estaltzen ditugu. Uzten ditugu berotzen su baxu-ertainan urreztatu arte (Jakingo duzue patatak egindak daudela paletarekin ematen diozutenean eta apurtu egiten direnean).
- Zartaginatik ateratzen ditugu, olioa kentzen diogu. Bol handi batean jarri. Arrautzak irabiatzen ditugu eta bolean sartzen ditugu gatza botatzen diogu eta nahasten ditugu.
- Zartagin batean pare bat olio goilarakada eta zartaginean botatzen dugu guztia.
- Gatzatua dagoenean plater bat jartzen dugu gainean eta buelta ematen diogu azkar. Uzten dufu pare minutu bat, bitartean bordeak borobiltzen ditugu.
M
- 5 Arrautz
- 500g Patata
- Tipula bat
- Gatza
- Olioa
TORTILLA TIPULARIK GABE
- Gure errezeta patatak zurituz eta xerratan moztuz hasiko dugu. Ez dute ebaki zehatzak izan behar (batzuk lodiagoak, beste batzuk finagoak).
Olioa bero dagoenean, gehitu patatak eta jaitsi sua intentsitate ertainean. Une horretan gehituko dugu gatza, frijitzen ari garen bitartean, gehiegi kurruskatzen gera ez gaitezen.
Gure patatak hozten ari diren bitartean, arrautzak prestatuko ditugu. Bola handi batean, arrautzak irabiatu, gatz pittin bat gehitu eta erreserbatu egiten dugu. - Egizu ondo tortilla mamitsu bat gera dadin.
Patatak potxadatxoak daudela ikusten dugunean, xukagailu batera aterako ditugu, gehiegizko olioa kentzeko.
Arrautza irabiatuak ditugun bolari patatak gehitzen jarraituko dugu, xukatu ondoren. Ondo nahasten gara, baina kontu handiz patatak ez hausteko. - Arrautzari patatak gehitzean, sutatik atera berriak, gure tortilla gatzatzen hasiko da. Beraz, bizpahiru minutuz atseden hartzen uzten badiozu, eta oso gutxi egindako patata-tortilla gustatzen bazaizu, zartaginean pixka bat zigilatzea besterik ez zaizu geratuko.
- Patatak frijitu ditugun zartaginean bertan, olioa kentzen dugu, eta zartaginean bustita geratzen denarekin nahikoa izango da gure etxeko patata-tortilla mamitzeko. Itxaron olioa ondo berotu arte, ez itsasteko.
- Orduan, irauli aurreko nahasketa eta jarri su ertainean. 3 eta 5 minutu arteko sukaldea. Egiten ari dela ikusten dugunean, erre baino lehen, buelta ematen diogu plater handi batekin lagunduz. Behin gustura mamituta, prest izango dugu gure etxeko tortilla goxoa.
MM
- 3 Patata
- 6 Arrautz
- Gatza
- Oliba olioa