PIZZAKO MASA
- Bol batean ura, olioa eta legamina botatzen dugu. Nahasten dugu eta jarraian hirina eta gatza. Dena ondo nahasita egon arte nahasten dugu.
- Hirin pixka bat jarriko diogu eta etengabe egongo gara oratzen 3-4 minutuz. Itsasten bada hirin gehiago jariko diogu.
- Ordu batez masa atseden uzten diogu. Oso handia dela iruditzen bazaizu zatitu eta luzatzen dugu.
KNRJF
- 400g Gari Irina
- 200ml Ur
- 2 goilarakada Oliba olio
- 15g Legamia
- Gatz pixka bat
- Irina mahaian ez itsateko
PIZZA BARBAKOA
- Gure errezeta tipula zurituz eta ondo txikituz hasiko dugu. Zartagin batean, olio txorrotada batekin itoko dugu.
- Tipula gardentzen hasten denean, haragi xehatua gehituko diogu. Utzi 10 bat minutuz sukaldean, su ertainean, kolorea hartu arte. Orduan Lea Perrins txorrotada bat gehitu eta ongi mugitzen da.
- Haragia dagoenean bota eta ez geratu saltsa, gehitu saltsa barbakoa txorrotada bat, gustura, eta sukaldatu berriro dena pare bat minutuz.
- Haragia tipula-sofrituarekin prestatu ondoren, tomate frijituarekin eta saltsa barbakoarekin estaliko dugu gure pizza-oinarria (eros daiteke edo etxean eros daiteke). Ondo zabaltzen da eta gazta birrinduz estaltzen du.
- Haragia eta tipula gehitu eta pizza osoan ondo banatu. Azkenean, beicon pixka bat jartzen du zerrendatan, gazta birrindu pixka bat gehiago, eta laberatzeko prest.
M
- 150 g Haragi xehatua (mistoa)
- 100g Beicon
- 3 Goilarakada tomate frijitu
- Gazta birrindua
- Saltsa barbakoa
- Tipula
PIZZA KARBONARA
- Pizza egiteko erabiliko dugun ikatzaren errezeta ez da benetako ikatz-saltsaren errezeta, esnegainik gabe egiten dena, baizik eta jatetxeetako eta etxeko pizza enpresetako kateetako ikatz-pizzaren errezetetan erabiltzen dena, hau da, bakonarekin, esnegainarekin, txanpiñoiekin eta gaztarekin egiten dena.
- Pizza-masa prestatzen hasiko gara -hozkailu bat erabil dezakezue presaka joanez gero- edo geurea oratzen, etxeko pizza egitean akatsik egin ez dezazuen eman genizkizuen jarraibideei jarraituz. Ikatz-saltsa egiteko, bakoia zerrenda oso finetan mozten hasiko gara, eta zartagin batean salteatuko ditugu koipea askatzen hasi arte. Erreserbatu egingo ditugu, eta labean prestatuko ditugu. Askatutako koipean, txanpiñoi ijeztuak jiratu eta jiratu egiten ditugu, eta haiek ere gorde egiten ditugu.
- Ondoren, esnegain likidoa eta 50 g gazta, harietan birrindua, gehitu eta gazta urtzen hasi arte murriztuko dugu. Pizzaren masa edo oinarria zabaldu, esnegain eta gazta saltsaren hiruzpalau zopa-koilarakada gainean jarri eta koilara baten atzealdearekin zabalduko dugu. Ondoren, mozzarella zatitxotan zatituta, bacon eta txanpiñoi titxoak eta gainerako gazta harietan birrindua gehituko ditugu.
- Egin dugun saltsa karbonara gehixeago gehituko dugu -pizzaren gainazal osoan banatuz-, piperbeltz ugarirekin hautseztatu eta labean labetuko dugu, 230 gradutan, 15 bat minutuz, pizzaren ertzak txigortzen hasi arte.
M
- Sukaldean aritzeko esnegain likidoa
- 100 ml esnegaina likidoa sukaldatzeko
- Beicon 200g
- Mozzarella gazta bola 1
- Atera bakonerako pittin bat
- Txanpiñoi ijeztuak 4
- Nahi bezala ehotutako piperbeltz beltza
- Pizzarako gazta birrindua (askotarikoa) 100 g