Skip to content
IKASNARI
  • Privacy Policy

Lasaña

BETXAMELA

  1. Piztu sua, jarri tenperatura ertain-baxuan eta urtu gurina.
    Likidoa dagoenean, bahetutako irina pixkanaka gehitzen duzu, nahasteari utzi gabe.

  2. Honaino, roux bat dauka, eta orduan gurina irinarekin lotzen dugu. Urrats hori oso garrantzitsua da, irinak zapore atseginagoa hartzen duelako eta osagaiak hobeto nahasten direlako. Denbora guztian iraultzen egon behar duzu. Behin kolorea hartuz gero, esnea pixkanaka sartzeko garaia da, nahasteari utzi gabe. Komenigarriena zure bexamel saltsa su ertain-baxuan egitea da, behar bezala fundatzen diren osagai guztiei denbora emateko, kazkabarrik ez geratzeko eta tenperaturaren kontrol handiagoa izateko, esneak ez dezan irakin.

  3. Saltsak bere chup, chup, egiten duenean, abisatzen digu prest dagoela. Ordurako zure prestakuntzak gorputz gehiago izango du. Hala ere, ez duzu bere azken trinkotasuna hartuko pixka bat baretzen utzi arte.

kkk

  •  Esne litro bakoitzeko  120g hirin eta 120g gurin

HARAGIZKO LASAÑA

  1. Etxeko lapiko handiena hartzen dugu urarekin, irakiten hasten denean bi gatz ukabil handi bota. Lamina banaka sartu beraien artean ez ukitzeko eta itsateko.zurezko koilara batekin mugitu behar dugu, eta 10 minutu barru xaflak atera behar ditugu. Sukaldeko paper xurgatzaile batzuen gainean luzatuko ditugu. Ez daudela iruditzen bazaizue ere, labean egingo dute azkenean.

  2. Barazkiak zatitxo txikietan mozten ditugu, saltsan ondo elkartu daitezen. Azenarioak ahalik eta finen mozten ditugu. Patata-zuritzailearekin ijeztea gomendatzen dizuet; izan ere, posolasaldietan, zerrendak lodiak badira, ez dira egiten. Dena bol batean gordeko dugu.

  3. Beste kazola batean olioa  botatzen dugu. Hasteko, sartu tipula eta baratxuria, urreztatuta dagoenean, eta gehitu gainerako osagaiak.

  4. Dena batez besteko tenperaturan egingo dugu 15 bat minutuz, eta haragiaren zain egongo gara. Haragia nahi bezala zipriztindu eta kazolara bota genuen barazkiekin. Bost minutuz pasatzen utziko diogu, eta kolorea aldatzen ari dela ikusten dugunean, bakoia edo hirugiharra oso zati txikietan sartuko dugu. Edalontzi bat ardo zuri botako dugu eta murriztu arte itxarongo dugu (beste 5 minutuz su ertainean).

  5. Tomate basokada natural bat gehitu, oregano koilarakada bota eta, behar izanez gero, gatza eta piperbeltza arteztuko ditugu (probatu saltsa zuen gustukoa den ikusteko). Haragia barazkiekin mugitu eta sutatik erretiratzen dugu, pixka bat hozten uzten dugu. Labea 15 minutuz berotuko dugu 200ºC-tan, lasagna egiteko.

  6. Saltsa pausatzen dugun bitartean, bexamela prestatuko dugu. Iturriaren ondoan bexamelaren koilarakada batzuk jarriko ditugu. Gainean laminak, xafla bakoitzean haragiarekiko nahasketaren geruza bat, berriro bexamela eta horrela 3 solairu izan arte.
    Nahi dituzun lasagna geruzak egin daitezke, iturriak uzten dizunak. Azkenean bexamel geruza eskuzabal batez errematatu genuen. Eta gazta gustatzen zaienentzat, gogokoen duzuena, gratinatzeko berezia dena. Grana Padano gazta ondu bat gomendatzen dizuet.
    Erdiko erretiluan labetuko dugu 15 minutuz, 180ºC-tan, eta 3-5 minutuz goiko aldean, haborokina jarrita, eman dadin. Jateko prest, ez da atsedenik behar, labetik mahaira.
    Errezeta hau ekonomikoa izateaz gain, errezeta osasungarria da, proteinez eta hidratoz betea.


MMM

  • 500g haragi txikitua txerri eta txahal urrixazkoa
  • 2 Piper gorri
  • 2 Azenario
  • 2 Baratxuri-hortz
  • 150g Hiru gihar
  • 2 Tipula handi
  • 250g Tomate naturala
  • 250ml Ardo zuri
  • 100ml Olio
  • Goilarakada bat oregano
  •  Gatza 
  • Piperbeltza jaso ehoa (bakoitzak berea)
  • 12 Lamina lasaña egiteko
  • 125g Hirin-harina
  • 125g Gurin
  • Litro bat esne osoa
  • 100-120g Gazta arraspatua

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies