TXAHAL URRITZAREN KATXOPOA
- 3 Plater desberdinetan jartzen dugu hirina, ogi arraspatua eta bi arrautz irabiatuak. Bi filete erabiliko ditugu katxopo bakoitza egiteko (Hobeto da tamaina berbera badute obeago estaliko direlako).
- Ondi garbituko ditugu fileteak ertzetako ohiletik ez txikitzeko frigitzen ditugun bitartean. Aplastatuko ditugu mailu batekin bigundu eta launtzeko.
- Filetea luzatuko dugu eta bakoitzak bere gatza botako du. Erdi batean urdailazpiko xer bat jartzen dugu eta bere gainean gazta xer bat.
- Beste erdia ixten dugu bazterrak mantentzen. Horrela lortuko dugu haragia eta barrukoa ondo gelditzea. Berdina egiten dugu beste fileteekin. Empanatuko ditugu hirinan, arrautzan eta ogi arraspatuan.
- Zartaginean sartzen duzu olioarekin 2-3 minutuz alde bakoitzatik. Egina dagoenean sukaldatzeko paperaren gainean jartzen dugu soberan dagoen olioa kendu ahal izateko.
M
- 4 Filete txahal urritzarenak, liburu bat bezala moztutak
- 4 Urdailazpiko xerra
- 8 Gazta xerra
- Gatza
- 100g gari-irin
- 2 Arrautz
- 200g ogi arraspatua
- Oliba olioa