Skip to content
IKASNARI
  • Privacy Policy

Errioxar patatak

ERRIOXAR PATATAK TXORIXOAREKIN

  1. Egiten hasteko, ur pixka bat jarriko dugu berotzen kazo batean, eta, irakiten dagoenean, bertan murgilduko ditugu pixka bat ireki ditugun 2 piper txorizero lehorrak, barruan ura sar dadin. Errezetarekin jarraitzen dugun bitartean beratzen utziko ditugu. Jakina, haragia kontserban erabiltzen baduzu, etapa hau ez da beharrezkoa izango. Era berean, 200 g txorizo moztu behar ditugu, 1 cm-ko lodiera baino gehiagoko edo gutxiagoko xerratan. Tipula 1 eta 3 edo 4 baratxuri ale zuritu eta txikituko ditugu.

  2. Orain, barietate berezi bateko 1 kg patata hartzen ditugu egosteko. Patata hauek zuritu eta mokadu baten tamainako zatitan ebakitzen ditugu. Egosterakoan almidoia gehiago aska dezaten eta salda gorpuztu dezaten, txaskatzea edo patatak triskatzea deritzona egingo dugu. Hau da, amaierara arte ebaki garbi bat eman beharrean, ebakiaren azken zatia kendu egingo dugu, labanarik gabe urratu dadin.

  3. Gero, lanean hasten gara, lapiko batean 3 edo 4 koilarakada oliba-olio berotzen, eta, beroa dagoenean, tipula gehitzen dugu, eta, aukeran, txikitako bat, pikantea nahi badugu. Sugarretan 10 bat minutuz erregosi behar dugu, tipula ondo busti arte, eta sarritan mugitu behar dugu erre ez dadin. Baratxuri xehatua sartu, ondo nahastu eta minutu batez edo horrela egosten utziko dugu.

  4. Jarraian, txorizo xerrak lapikoan sartuko ditugu. Piper txorizeroak hartu, pipitak kendu, koilaratxo batekin haragia karrakatu, eta azken hori lapikora bota genuen txorizoarekin batera. Pare bat minutuz erregosi genuen. Gero, ebakita genituen patatak gehitu eta ondo nahastu genituen. Patatak urez estaltzen ditugu, behatz bat edo bi baino gehiago. Piper txorizeroak hidratatzeko erabiltzen dugun ura erabil dezakegu hemen, zaporea askatuko baitute. Erramu orri bat edo bi ere jarriko dizkiogu. Su bizian daramagu lapikoa estalita.

  5. Irakiten hasten denean, su ertainera jaitsiko gara eta 25 edo 30 minutuz egosten utziko diogu, patatak samur egon arte. Gatza eta piperbeltza egosi bitartean probatu eta doitzen ditugu. Salda gehiago loditu nahi badugu, patata zati birrindu pare bat gehitu ahal dizkiogu, salda pixka batekin lodi moduan. Azkenik, sutetik atera, 10 bat minutuz atseden hartzen utzi eta zerbitzatu dezakegu.

M

  • 2 Piper txorizeroak
  • 200g chorizo
  • Tipula bat
  • 3-4 baratxuri hortz
  • Cayena txiki bat
  • 1 edo 2 hosto erreinotz
  • Gatza

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies