BEGETALA
- Ogia erditik zatitzen dugu eta mayonesarekin igurtzen dugu.
- OLetxuga, tomatea xerratan, azenarioa, hegaluzea eta urdailazpikoa.
- Ogiaren beste zatia jarriko dugu.
MM
- Baguete bat
- Mayonesa
- Urdailazpiko egosia
- Letxuga
- Tomate
- 2 Arrautz egosiak
- Azenario
- Hegaluzea
TXIPIROIETAKOA
- Txipiroia garbitu eta hegatsak eta garroak bereizi genituen. Gorpua eraztunetan moztu genuen labana zorrotz batekin. Hegatsak gogorragoak dira, beraz, gisatuetarako erabiliko ditugu.
- Irinak nahastu eta txipiroiak pasatzen ditugu irineztatzeko. Garrantzitsua da gehiegikeria ezabatzea, txipiroiak iragazki baten gainean astinduz. Oliba-olio ugari berotuko dugu 180ºC-tan, errebozatua kurruskari gera dadin. Frijitu egingo gara urre-kolorekoak izan arte.
- Aparrez kendu eta paper xurgatzailearen gainean xukatuko ditugu. Ogiak eskuzabal banatzen ditugu, aldez aurretik erditik irekita. Aukeran, maionesa edo limoi-zukua gehitu daiteke.
M
- Txipiroi freskua txikia 1
- Garbantzu-irina 50 g
- Gari irin arrunta 50 g
- Ogia
- Oliba-olio birjina estra
- Gatza