Skip to content
IKASNARI
  • Privacy Policy

Albondigak

ALBONDIGAK TOMATEAREKIN

  1. Zuritutako tomate osoen lata ireki eta gehiegizko likidoa (tomatearen ura) kenduko dugu, kasu honetan mamia bakarrik erabiliko baitugu. Ura pote batean gorde daiteke etorkizuneko beste errezeta baterako, edo bestela, jarri kazo batean, eta utzi 15 minutuz murrizten, tomate-pasta kontzentratua izateko.

  2. Lapiko batean 5 koilarakada olio sartuko ditugu, eta berotzen den bitartean baratxuriak zuritu eta xerratu egingo ditugu. Lapikoari xerratutako baratxuriak gehitu, urreztatu, eta kolorea izaten hasten direnean tomateak sartu eta erdira zatituko ditugu, zurezko koilara baten laguntzaz.
    Pixa egiten utziko dugu, neurriaren erdira baino gutxiagora murriztu arte, 30 bat minutuz su motelean. Presa baduzue, 15-20 minututan su ertain-altuan egin dezakezue, etengabe mugituz, tomatea kazolan itsats ez dadin (baina zaporea ez da berdina izango).

  3. Azidotasuna murrizteko azukre koilarakada txiki bat, gatz pitin bat eta piperbeltz eho berria erantsiko ditugu. Oreganoa, ezkaia edo albaka gustatzen bazaizue, zuen saltsa tuneatu dezakezue. Dena ondo mugitzen dugu zaporeak elkartuz.

  4. Gatzarekin probatu eta artezten dugu, baina seguruena ez da beharrezkoa izango. Minutu batzuk mugituko gara, sutatik aldendu eta saltsa txinatarretik pasatuko dugu. Horrela finago geratuko zaigu, baina tomate puskak topatzea gustatzen bazaizue (niri asko gustatzen zait), ez ezazue urrats hori egin. Gorde dezagun albondigekin elkartzeko.

MMM

  • 500g haragi txikitua-
  • 2 Arrautz
  • Hirin plater bat
  • 2 Tomate natural lata handi
  • Baratxuri ale bat
  • Gatza

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies